На 11.(Недела)10.2015 во организација на ББФФМ (Боди Билдинг и Фитнес федерација на Р.Македонија) во СРЦ Кале се одржа државното првенство во Боди Билдинг и Фитнес – АТЛЕТА НА МАКЕДОНИЈА 2015 кое воедно претставува и квалификација за учество на Светските првенства во 2015.