Таг: ph вредност на организам

Таг: ph вредност на организам

Знаци дека телото ви е прекисело

Ако опкружувањето во телото е премногу кисело, организмот ќе пати од бројни здравствени проблеми. Штом тeлото ќе стапи во состојба на ацидичност, тоа претставува совршено опкружување за развивање на бројни болести и заболувања, како и субјект на хронично воспаление, кое е гл...
ЗдравјеИсхрана

Колку смe кисели?

Храната која секојдневно ја консумираме влијае на базната или киселата реакција во нашето тело, кое е малку алкално, односно базно, и таквата pH вредност е оптимална за нашето здравје.   PH е скратеница за количината на јони на водород во некоја супстанција. Укажу...
ЗдравјеИсхрана
Многу здравствени стручњаци тврдат дека алкалната вода - купена во шишиња или од сопствена славина со помош на јонизирачки прочистувач - здрав вид вода за пиење која го забавува процесот на стареење, ја зголемува енергијата, помага во лекување на неплодноста, ја регулира pH ...
ЗдравјеИсхрана
Развојот на разни нарушувања во човековиот организам зависи од биолошко - физиолошкиот хемиски биланс кој игра главна улога во регулаторниот механизам на сите телесни функции. Кога ќе се нарушат овие функции, тоа е сигнал дека телото влегло во фаза кога е присутна зголемена ...
Здравје