Таг: јачменова вода

Таг: јачменова вода

8 причини зошто да пиете јачменова вода

Јачменот е житарка која изобилува со витамини Б-комплекс, магнезиум, манган, селен, цинк, протеини, диетални влакна. Може и да се пие или да се додава во салати, варива и варен зеленчук. Сите овие благодети на оваа лековита житарка можете да ги искористите за да подготвите ј...
Исхрана