Таг: јазик

Таг: јазик

Чистењето на јазикот е древен ајурведски метод, кој денес станува се популарен, бидејќи ефикасно го лекува непријатниот здив од устата. Меѓутоа овој метод има и други бенефити за здравјето и може да биде важен елемент на нашата програма за чистење на организмот. Додека спием...
ЗдравјеРазно
Јазикот се состои од група мускули кои ни дозволуваат да ја пробаме храната, да ја омекнеме, да голтаме, но и да зборуваме. Тој има огромна улога кај луѓето. Со оглед на тоа што е богат со крвни садови и благодарение на плунката, неговото здравје се поврзува со целиот органи...
Здравје
Врелите напитоци ги уништуваат сетилните пупки во јазикот, па затоа воздржете се додека да се олади пијалокот. Некои сметаат дека ако им се отапи сетилото за вкус, дека помалку ќе уживаат во колачите или пржените компирчиња. Но, истражувањата покажале дека се случува токму с...
Разно