Таг: шминка

Таг: шминка

  Отоци, чешање и црвенило, тоа понекогаш за жал е резултатот за разубавување и користењето шминка. Наместо прекрасен мејкап, имунолошкиот систем реагирал со пречувствителност на некоја од состојките од козметичкиот производ. Алергиските реакции на шминката стануваат...
Uncategorized
Сите козметички производи, од основата до пудерот содржат голем број хемикалии. Начинот на кој некој од нив влијаат на кожата може да доведе до нејзина сувост, лупење, па дури и алергиски реакции. Уште повеќе загрижува податокот дека овие хемикалии можат да продрат длабоко в...
Здравје