Таг: чинија

Таг: чинија

Бојата на чинијата влијае врз апетитот?

Рестораните за брза храна и готвачите знаат дека бројни фактори влијаат на нашиот апетит. На пример, силните бои, како што се жолтата и црвената, во комбинација со силно осветлување ќе ве наведе да порачате повеќе и да јадете побрзо. Спротивно на тоа, со придушено светло и н...
ИсхранаРазно