Таг: чај од дуња

Таг: чај од дуња

Дуњата – златен извор на здравје

Миризливата дуња, со латинско име Cydonia oblonga, служи како симбол на плодноста уште од прастари времиња. Малку е, на пример, познато, дека португалскиот збор за мармалад потекнува од името за дуња - мармелеиро. Имено, мармаладот најпрво се правел од дуњи. На дуњата не тре...
ЗдравјеИсхрана