Таг: чај

Таг: чај

Кој чај ви одговара најмногу?

Чајот се смета за најздрав напиток во светот, а навиката за пиење чај датира од дамнешни времиња. Но, секое растение има различно влијание на нашето тело, па затоа е добро да се избере оној вистинскиот, кој најдобро одговара на организмот и на неговите потреби. Овие чаеви се...
ЗдравјеИсхрана
Чајот се смета за најздрав напиток во светот, а навиката за пиење чај датира од дамнешни времиња. Но, секое растение има различно влијание на нашето тело, па затоа е добро да се избере оној вистинскиот, кој најдобро одговара на организмот и на неговите потреби. Овие чаеви се...
ЗдравјеИсхрана

Дали кафето е поздраво од чајот?

Ривалството помеѓу кафето и чајот веројатно е едно од најжешките во светот на пијалоците. Секој вистински љубител на кафе ќе каже дека кафето е многу повкусно од чајот (содржи повеќе од 1000 различни компоненти на вкусови, додека црниот чај содржи само 400), но вкусот не каж...
Исхрана