Таг: црева

Таг: црева

Цревата се нашиот втор мозок?

  Врската помеѓу гастроинтестиналниот и централниот нервен систем, односно помеѓу цревата и мозокот, е двонасочна. Во здравите црева се наоѓаат голем број различни бактерии, а поради изложеноста на стрес, лошата исхрана, па и прекумерното вежбање, нашиот микробиом се...
ЗдравјеРазно

6 техники за добра работа на цревата

Ако мака мачите со редовното варење, пробајте барем некој од следниве совети, кои им помогнале на многумина. Чувствувате притисок во цревата и порив за голема нужда, но ништо не се случува, а веќе морате да излезете од дома или од работа? Не грижете се, со овие совети брзо ...
ЗдравјеРазно