Таг: хормонален дисбаланс

Таг: хормонален дисбаланс

9 симптоми за хормонско нарушување

Кај жените, најизразените промени на нивото на хормоните настапуваат во 40 и 50 година од животот, иако некои жени ги погодува и во средните 30 години. Некои жени, пак, овие симптоми ги забележуваат уште порано, што е поврзано не само со начинот на живот и исхраната, туку и ...
Здравје
Промените во нивото на различни хормони може значително да делува врз човековото здравје, однесување, сексуална желба, плодноста, чувствата и низа други животни сочинители. Имено, хормоните се материи кои ги надгледуваат сите физиолошки процеси во организмот - од регулација ...
Здравје