Таг: хималајска сол

Таг: хималајска сол

Моќта на хималајската сол

Хималајската сол е најчистата сол на Земјата. Поради својата структура и состав, од кои 84 се минерали и елементи во ист сразмер како што се во нашиот организам, многу е погодна за постигнување рамнотежа во телото и во нервниот систем. Хималајската сол го поттикнува измивањ...
ЗдравјеРазно
Сигурно повеќепати сте чуле колку е солта нездрава за нашето здравје.Но, нашиот организам неможе да живее без сол.Која сол треба да ја внесуваме,и во колкави количини? Солта или натриум хлорид( NaCl )игра важна улога во физиолошките процеси и е неопходна за нашиот живот и...
ЗдравјеНови статии