Таг: Хенри Хајмлих

Таг: Хенри Хајмлих

Што да направите кога некој се задушува?

За Хајмлиховиот зафат заслужен е доктор Хенри Хајмлих, кој во 1974 година опишал зафат со чија помош се спасени безброј животи. Со овој зафат се подига притисокот во градниот кош, со што се овозможува исфрлањето на туѓото тело. По спасувањето, жрвата треба веднаш да се однес...
ВидеоРазно