Таг: флексибилност

Таг: флексибилност

На прв поглед се чини како безопасна вежба, но овој тест на седнување и станување одредува колку сте всушност здрави, во каква кондиција сте и колку долго ќе живеете. Вежбата може да ја направите и дома, трае неколку секунди и се изведува на под во удобна облека и обувки или...
ВидеоРазно
Овие вежби, во кои нема многу потење и напор, ќе ви помогнат да се чувствувате поубаво, полесно и подобро, ќе ви ја разбудат енергијата и ќе ви ја поправат линијата. Клучна работа во врска со нив е што не смеете да се поместувате додека ги изведувате.     ...
Боди-фит
  За спортот да ги даде најдобрите можни резултати, потребно е вашиот пристап да биде што е можно поквалитетен, а тоа не се однесува само на главниот дел од тренингот, туку и на самата подготовка на телото пред и после тренингот.   Повеќето од вас се запоз...
Боди-фит
  Уште при првото спомнување на мажите и пилатесот се судруваме со бројни предрасуди против оваа филозофија на вежбање, како таква која е наменета исклучиво за жени. Пилатесот често се дефинира како лесна физичка вежба за жени со големи топки. Во овој текст ќе изд...
Боди-фит

Најдобрата вежба за флексибилност

Како што одминуваат годините, се повеќе сме ,,вкочанети,,. Сепак, со малку труд можете да ја сочувате младешката флексибилност засекогаш. Персоналниот инструктор Наџа Ферведер има сосема едноставен совет. Се што е потребно е секој ден да ја правите оваа вежба и да се хран...
Боди-фит