Таг: фенг шуи

Таг: фенг шуи

Фенг шуи терапија со бои

Сите знаат за моќта на боите. Од сопствено искуство сите знаеме дека тие влијаат на нас. Секој од нас има по некоја боја која му е најмила, некои пак не депримираат, некои не развеселуваат, а некои не смируваат и ни даваат енергија.Тие не само што го менуваат расположението,...
Здравје
Кинеската филозофија се темели на дуализмот, односно на начелото дека во природата постојат две спротивни карактеристики на енергијата - јин и јанг, кои не обземаат и нас и сета природа која не опкружува. Првата работа која треба да ја направите кога ќе запознаете некого, е ...
Разно

Намалете го стресот со помош на фенг шуи

Многу луѓе се трудат да го инкорпорираат фенг шуи во својот живот, но не знаат од каде да почнат. Овие совети можат да бидат појдовна точка. Истражувањата покажуваат дека пренатрупаноста на животниот простор и брзаницата која стана секојдневие, влијаат на тоа луѓето да бидат...
ЗдравјеРазно
Сите сакаме да изгледаме што е можно поубаво во пресрет на новогодишната ноќ , па затоа губењето на уште неколку килограми е воистинска топ-тема. Полни со оптимизам, во последен момент, започнуваме диета за да ги елиминираме неколкуте несакани килограми. Знаеме дека без пром...
Разно