Таг: уринарен тракт

Таг: уринарен тракт

7 симптоми за воспаление на мочниот меур

Воспалението на мочниот меур најчесто е предизвикано од бактеријата E. coli и од други ентеробактерии. Бактериите кои се пренесуваат по сексуален пат, како што се кламидијата и микоплзамата, можат да предизвикаат воспаление на мокрачната цевка и воспаление на репродуктивните...
Здравје