Таг: умор

Таг: умор

Kако “работат” енергетските пијалоци?

Мртви уморни сте, не стигнувате се да завршите што морате и понекогаш ви се чини како денот од 24 часа едноставно да не трае доволно долго... Секако, ќе се обидете да најдете начин малку да ја подигнете продуктивноста. Но, колку и да ви делуваат примамливо, енергетските пија...
ЗдравјеИсхрана

8 причини за недостиг на енергија

Целосниот замор, исцрпеноста и недостигот на енергија можат да бидат показатели за бројни здравствени состојби. Освен премногу работење и премалку сон, причините можат да бидат многу посилни.   Еве некои вообичаени причини:   Недоволно сон   Спие...
ЗдравјеРазно

Што значи “играњето” на окото?

Сигурно ви е познато чувството - тој непријатен и напорен грч кој, одвреме - навреме, го имате во окото. Зошто се случува тоа? Се покажало дека се работи за рефлекс на мускулот на очниот капак, а кој се случува со цел да се заштити вашето око од ,,туѓи,, стимуланси. ,,Играње...
ЗдравјеРазно