Таг: тренинг за сила

Таг: тренинг за сила

5/3/1 тренинг за сила

5/3/1  е синоним за минималистички но многу ефективен тренинг за сила.Авторот на овој режим е легендарниот Jim Wendler кој може да се пофали со  1000lbs (454,5kg) на чучњеви,675lbs (306,8kg) на бенч клупата и 700lbs (318,1kg) на мртво дигање.   Ова не е режим со н...
Боди-фит
Поголемиот број жени кога ќе почнат да вежбаат во теретана или да одат на часови по аеробик имаат само една цел - да ослабне и да го намали конфекцискиот број. Притоа се занемарува она важното, а се посветува внимание на она кое е погрешно. Имено, многу поважно е да се посве...
Боди-фит
Планот и дизајнот на тренингот за развој на мускулната сила се разликува значително од тренирањето чија цел е хипертрофијата т.е. зголемувањето на мускулната маса. Основната разлика помеѓу овие два пристапа лежи во вкупниот волумен на тренингот и бројот на повторувања во сам...
Боди-фит