Таг: тренинг

Таг: тренинг

Замислете губење на масни наслаги и развивање на мускули истовремено. Тоа е многу тешко да се изведе и не е вообичаено за многу личности, но во некои ситуации е навистина возможно. Следува преглед на последните истражувања поврзани со најдобрите методи на кардио тренингот. ...
Боди-фит

Истегнувањето е задолжително!

„Истегнувањето е задолжително“ e порака која често ја слушаат оние кои вежбаат. Целта е секако, да се зголеми флексибилноста и да се намали можноста од евентуални повреди. Истегнувањето често се препорачува во процесите за загревање пред или во процесите за разладување по тр...
Боди-фит
За да го оддржите балансот на калории на својот пат кон витка и мускулеста линија, секако дневно морате да потрошите повеќе калории отколку што сте внесле. 15 минути, не се ни малку, но сетете се - вашата совест по тие 15 минути ќе биде чиста како солза. Секоја вежба праве...
Боди-фитВидео

Аквафизикал тренинг

Аквафизикал тренингот е нов начин на вежбање кој од скоро се применува. Тренингот се прави во базен, но не во вода, туку на вода. Посебен пловечки душек, којштo се вика Аква бејз (Aquabase), е направен за да пружи најдобар тренинг на вода. Неговата функција е едноставна. Со ...
Боди-фитВидео
Замислете за момент дека денес сте го направиле едниот од најдобрите тренинзи за раце досега. Среќни сте бидејќи тренингот беше одличен и сега веднаш одите да се истуширате и сакате што е можно побрзо да стигнете дома за добро да се одморите. За околу два часа, мајка ви ќе...
Боди-фит

Освежувачки оброци пред тренингот

Главниот оброк пред вежбањето е добро да го изедете отприлика два часа порано. Потребно е одредено време за да се свари храната и за да не почувствувате никаква тежина во желудникот додека кревате тегови. Исто така, за да имате доволно сила, немојте да вежбате на празен стом...
Боди-фит

Тренинг во домашни услови

    Иако многумина  преферираат тренинзи во различни фитнес центри или спортски сали, со тренингот дома или во природа, исто така може да ги постигнат саканите резултати. Тренингот надвор на природа има многубројни предности, но и практични недостатоци, како ...
Боди-фит

Колку долго треба да трае тренингот?

Не дигајте тежина подолго од 45 минути", предупредуваат регулаторите за вежбање. " Ако тоа го направите, нивото на тестостерон ќе опаѓа , кортизолот ќе се покачи и ќе бидете вовлечени во катаболна црна дупка од која никогаш нема да побегнете. " Идејата дека треба да прес...
Боди-фит
Секоја недела нови студии ни кажуваат колку време залудно сме потрошиле правејќи погрешен вид на вежби, и колку време би можеле заштедиме правејќи нешто друго.   Во соопштение за печатот од Дјук универзитетскиот медицински центар беше изјавено дека кардио наместо ...
Боди-фит
Со цел да постигнете најдобри можни резултати при тренирање во теретана, треба сопствените мисли да ги фокусирате исклучиво на унапредување на личните цели. Пред се, мислите треба да ви бидат неоптоварени од длабоки анализи, посебно од оние кои вклучуваат и други луѓе. Ев...
Боди-фит

Галерија