Таг: токсини

Таг: токсини

Идејата дека со ,,волшебно стапче,, можат да се избришат соте висококалорични (и алкохолни) гревови секако звучи примамливо. Сепак, не треба толку лесно да се препуштате на ветувањата за детоксикација кои стануваат се погласни во моќната велнес индустрија. Пред да исцедите у...
ЗдравјеИсхрана
Токсините влегуваат во нашето тело од разни извори, од внатрешен и надворешен нечист воздух, пушење, пестициди, храна која содржи вештачки додатоци и многу други. Често се случува токсините да не го напуштат телото, туку да се таложат во него. Дека телото ни е преполно со т...
Здравје

Детоксикацијата може да биде опасна?

Британските доктори предупредуваат дека радикалното детоксицирање на организмот, посебно по празници и прекумерно уживање во храна и пијалоци, можат да бидат исклучително штетни по здравјето. Како пример, тие го навеле случајот на жена која минатата година се довела во живот...
Здравје

Исчистете ја крвта од токсини со цимет

Во Европа најголема побарувачка за циметот настанала во средниот век, кога тој станал основен производ за тргување помеѓу Блискиот исток и Европа. Неговиот егзотичен вкус го освоил целиот свет, но во прв план доаѓаат неговите многубројни лековити својства. Денес, може да се...
ЗдравјеИсхрана

4 најголеми отрови за телото

Токсините се дел од секојдневниот живот и не можеме да побегнеме од нив. Се наоѓаат насекаде околу нас, во воздухот, водата, храната, но и во нашето тело. Погледнете кои се четирите најголеми ,,токсини,, во нашиот живот кои мораме да ги одбегнеме ако не сакаме да имаме серио...
Здравје
Многу често ситните болки како што се главоболките, тромоста и чуствителноста на мириси не ги сфаќаме сериозно, но токму заради нив не стигнуваме да ги завршиме навреме ниту дневните обврски. Одговорот за тоа како да се ослободиме од нив и која е причината за овие непријатни...
ИсхранаРазно
Една третина од живото ја поминуваме спиејќи, а сонот е неопходен за доброто функционирање на организмот, исто толку како и храната и водата. За време на спиењето, невроните во мозокот работат скоро исто како и кога сме будни, затоа и не би требало да ве изненади фактот дек...
Разно