Таг: теф

Таг: теф

Што е теф?

Дали сте слушнале некогаш за теф? Теф е ситна житарка од африканско потекло, чии лековити својства воопшто не одговараат на нејзината големина. Теф најмногу расте во Етиопија, каде од неа се прави нивниот традиционален леб без квасец, познат како ињера. Инаку, теф е мала жит...
Исхрана