Таг: телесни масти

Таг: телесни масти

5 знаци дека сте фит

  Кога следниот пат ќе застанете на вагата и нема да ја здогледате посакуваната бројка, немојте да бидете разочарани. Помалиот број на вагата не е единствена потврда дека сте ослабнале ниту дека сте фит и во добра телесна форма. Самодовербата ќе ви ја дадат следниве ...
Разно
  На многумина вишокот масти на стомакот претставува проблем кој не можат да го решат со години, а плус е и чест знак за проблеми со срцето. Меѓутоа, салото околу стомакот е исто така и обележје за недостаток на еден од витамините кои се неопходни за добро здравје. И...
ЗдравјеИсхрана
Една од најголемите проблеми за они кои вежбаат со тежини е што да јадат за да ја зголемат мускулната маса без да додадaт екстра масни наслаги на своето тело Проблемот за повеќето луѓе е тоа што кога почнат да ја зголемуваат мускулната маса како последица исто така почнат...
Боди-фит

Дали сте дебели одвнатре?

  Тоа што некој има нормален индекс на телесна маса (BMI), не значи автоматски дека е здрав и дека не треба да се грижи за своето здравје, тврдат научниците, бидејќи местото во телото на кое се таложат маснотиите е подобар показател за здравје од телесниот индекс. ...
Здравје
  Со приближувањето на менопаузата доаѓа до хормонски промени во организмот, губење на мускулната маса и забавување на метаболизмот. Жените кои не сакаат да се здебелат, посебно на пределот околу стомакот по 40-та година од животот, треба редовно да вежбаат, да јадат...
Здравје
  Рекламите на ТВ може да оддадат впечаток дека губењето на масти е премногу лесно или пак премногу тешко. На пример, ден гуру вели дека може да ги стегнете вашите стомачни мускули за само неколку минути дневно, додека друг ќе ви каже да трчате се додека не повратите...
Боди-фит
Се прашувате како до совршени секси плочки на абдоменот? Тренерите предупредуваат дека тие ќе станат видливи само ако имаме помалку од 10% масно ткиво.   Честите заблуди за вежбањето се дека само со вежби за стомачни мускули можат да се постигнат плочки, и тоа сам...
Боди-фит
1.Додека се одмараат, жените согоруваат повеќе глукоза (јаглехидрати) отколку мажите и помалку масти   Освен тоа, жените имаат тенденција да складираат повеќе масти по јадењето, што, исто така, придонесува за нивниот повисок процент на телесни масти.   ...
Боди-фит

5 видови на стомак

Џејмс Дуиган, тренер на Ел Макферсон и на Рози Хантингтон-Витли, ги открил некои од причините за несаканото растење на сантиметрите околу половината. Еве кои се тие и какви се видови стомаци постојат.   ЉУБОВНИ РАЧКИ       Главни каракте...
Боди-фитРазно
Секој тип на маснотии зборува за здравјето и за прехранбените навики на својот сопственик. Иако градбата на телото во најголема мера е предизвикана од генетиката, распоредот на маснотиите исто така зборува повеќе за нашето здравје отколку што мислиме.   Сало на стом...
Здравје

Галерија