Таг: стрии

Таг: стрии

  Стриите обично се појавуваат како паралелни линии или линии на површината на кожата. Овие линии воглавно се долги и тенки и по боја и текстура се разликуваат од нормалната кожа. Дали ќе ги добиете зависи од типот на кожата која ја имате. Колагенот е протеин во кожа...
Здравје

Не се сите стрии исти

Стриите обично настануваат како последица од бременост или таложење на килограмите, а најчесто се јавуваат на бутовите, стомакот, градите, задникот и рацете. Промената на телесната тежина, бодибилдингот, последици од хормонско нерамнотежа... сето тоа создава процепи на дерма...
Здравје

3 горки вистини за стриите

Стриите се оштетувања, односно пукнатини на кожата, во облик на потенки или подебели линии, кои настануваат при нагло и брзо растегнување на ткивото. И додека на нивната појава можеме делумно да делуваме, кога ќе ги видиме на кожата најчесто е веќе доцна. Ова се 3 најважни н...
ЗдравјеРазно

Вистини за стриите

Стриите се оштетувања, односно пукнатини на кожата во облик на тенки и дебели линии, кои настануваат како последица на нагло и брзо растегнување на ткивото. И, додека на појавата на стриите делумно можеме да влијаеме, кога веќе ќе ги видиме на кожата најчесто е веќе доцна за...
Здравје
На пазарот постојат голем број на "средства",  кои гарантираат спречување или дури и елиминирање на стриите. За жал, истражувањата покажале дека кремите немаат значајно влијание врз овој проблем, бидејќи генетиката ја игра одлучувачката улога. Само мал број на креми навистин...
Разно
  Dromaius novaehollandiae,попознат како Ему,птица која природно не може да лета и потекнува од Австралија.Ему припаѓа на редот птици попознат како  тркачи.Други птици од тој вид се ној(Јужна Африка),cassowary(Австралија) и киви(Нов Зеланд).Иако одгледувањето на Ему ...
ЗдравјеНови статии