Таг: стоење

Таг: стоење

Tрошете калории со стоење

  Со стоење наместо седење ќе потрошите повеќе калории и потенцијално ќе ослабнете, открива новата студија. Истражувањето покажало дека со стоењето се согоруваат 0,15 калории во минута, што е повеќе отколку со седењто. Во оваа студија учествувале 1.184 луѓе, а просеч...
Разно