Таг: старост

Таг: старост

Колку е старо вашето тело?

  Генетскиот часовник постојано отчукува, но физичката активност има способност постојано да ја враќа младоста и таквиот дух. Неодамнешните истражувања покажале дека различните органи и ткива од организмот стареат со различно темпо . И покрај тоа што поголемиот дел о...
ЗдравјеРазно

Зошто жените стареат побрзо од мажите?

Докажано е дека жените побрзо стареат и видливо физички. Драстична е разликата помеѓу тело на жена од 75 години и на маж на иста возраст. Иако денес, во ерата на пластичните операции, ботоксот и затегнувањето на лицето, разни шминки и третмани и жените можат, до некаде, да с...
ЗдравјеРазно