Таг: солена храна

Таг: солена храна

Како солената храна делува врз мозокот?

  Не е новина дека премногу сол не е добро за здравјето, но новото истражување покажало дека исхраната која содржи многу сол може да има штетен ефект и врз мозокот, не сметајќи ги проблемите со срцето и зголемениот крвен притисок.   Во студијата објавена в...
Исхрана