Таг: слабеење

Таг: слабеење

Aкo некогаш сте се обиделе да ја намалите телесната тежина или сте љубители на фитнес и бодибилдинг,тогаш сигурно многупати сте се сретнале со поимот јаглехидрати и дилемите околу нивното внесување. За тоа колку се добри или колку се лоши, секој си има свое мислење ,но висти...
Боди-фитИсхрана
  Рекламите на ТВ може да оддадат впечаток дека губењето на масти е премногу лесно или пак премногу тешко. На пример, ден гуру вели дека може да ги стегнете вашите стомачни мускули за само неколку минути дневно, додека друг ќе ви каже да трчате се додека не повратите...
Боди-фит
Голем број на луѓе започнуваат да вежбаат со цел да ја намалат телесната тежина или да го задржат обликот на телото и да ги затегнат мускулите. За ова се многу корисни и боречките вештини. Овие вештини помагаат да се зајакне горниот дел од телото, нозете, грбот и стомачните ...
Боди-фит
  Редовното пиење топла вода, посебно наутро на празен стомак, може да го подобри здравјето на нашето тело. Со ова се постигнува добро работење на дигестивниот систем и намалување на метаболичкиот како и јакнење на имунолошкиот систем.   5 причини зошто да...
ЗдравјеИсхрана

Kофеинот – и отров и лек

  Докажано е дека кофеинот во помали количини дава здравствени бенефити во организмот, но во поголеми количини може да биде опасен по сонот и здравјето. Стручњаците сметаат дека 100 милиграми кофеин дневно е „полна доза“ за младите, a поединци кои консумираат и до 50...
Исхрана
Составот на телото е една од петте делови на здравствениот фитнес и тој ги опишува компонентите на ткивата кои се наоѓаат во телото. За фитнес тренерите таа е многу важна компонентата, посебно за оние кои сакаат да се посветат на здравјето на клиентот. Тренерот врз основа на...
Боди-фитЗдравје
1.Додека се одмараат, жените согоруваат повеќе глукоза (јаглехидрати) отколку мажите и помалку масти   Освен тоа, жените имаат тенденција да складираат повеќе масти по јадењето, што, исто така, придонесува за нивниот повисок процент на телесни масти.   ...
Боди-фит
Замислете губење на масни наслаги и развивање на мускули истовремено. Тоа е многу тешко да се изведе и не е вообичаено за многу личности, но во некои ситуации е навистина возможно. Следува преглед на последните истражувања поврзани со најдобрите методи на кардио тренингот. ...
Боди-фит

5 видови на кардио вежби за топење масти

Оние кои се сериозни во својата намера да вежбаат ќе практикуваат кардио тренинг барем неколку пати неделно. Секој со барем малку повеќе искуство знае дека кардио вежбите се потребни за одржување на здравјето и одржување на ниско ниво на телесни масти. Оние кои редовно практ...
Боди-фит
Нус-појава од земањето на некои лекови на рецепт може да биде зголемен апетит и забавен метаболизам, што на крај влијае врз слабеењето односно дебелеењето. Во зависност од болеста, важно е да се внимава на исхраната и да се зголеми телесната активност, а доколку се забeлежи ...
ЗдравјеРазно

Галерија