Таг: симптоми

Таг: симптоми

  Ако нешто не е во ред со организмот, телото ќе го покаже тоа. Меѓутоа, неретко ги игнорираме тие сигнали, па симптомите можат да прераснат во сериозни здравствени проблеми. Еве кои се тие сигнали.   Проблеми со спиењето, раздразливост, грчеви во нозете &n...
ЗдравјеРазно
Без разлика дали сте работеле во градината и сте сосема испотени или пак сте изеле хамбургер со кромид, и во двата случаи вие ќе бидете оние кои ја замирисуваат просторијата. Во повеќето случаи едно туширање, антиперспирантен дезодоранс или паста за заби со вкус на ментол мо...
ЗдравјеРазно

10 рани симптоми за алцхајмерова болест

Ова дегенеративно нарушување ги уништува невроните и врските во мозочната кора, поради што доаѓа до губење на мозочната маса. Со напредување на болеста доаѓа до постепено и неповратно губење на помнењето, способноста за говор, свесноста за простор и време, а во некои случаи ...
Здравје
Јазикот се состои од група мускули кои ни дозволуваат да ја пробаме храната, да ја омекнеме, да голтаме, но и да зборуваме. Тој има огромна улога кај луѓето. Со оглед на тоа што е богат со крвни садови и благодарение на плунката, неговото здравје се поврзува со целиот органи...
Здравје