Таг: семки од лубеница

Таг: семки од лубеница

Семките од лубеницата чуда прават

Речиси да не постои човек кој не сака во лето да се разлади со овој деликатес. Но, колку всушност знаете за нејзините семки? Луѓето најчесто ги фрлааат и го јадат само месото на лубеницата, а научниците тврдат дека тие се многу здрави за нашиот организам. Истражувањата ве...
ИсхранаРазно
Семето од лубеница е богато со влакна, кои можат да го подобрат варењето. Тие лекуваат и цревни воспаленија и жолтица. Консумирањето семки од лубеница може да им помогне на оние кои патат од проблеми со уринарниот тракт и камен во бубрег. Семето на лубеницата содржи голема к...
ЗдравјеИсхрана