Таг: светлосна терапија

Таг: светлосна терапија

Депресијата е еден од најчестите ментални нарушувања и водечка причина за инвалидност и за намален квалитет на животот ширум светот, велат научниците во списанието JAMA Psychiatry. Данскиот доктор Нилс Риберг Финсен ја основал современата терапија со светлина пред 100 години...
Разно