Таг: руско звоно

Таг: руско звоно

  Пред да започнете, бидете сигурни дека имате доволно простор за безбедно да вежбате со вашиот kettlebell. Со оглед на тоа што постои мал ризик од случајно испуштање на вашето руско звоно кај kettlebell средниот замав, силно се препорачува да  се осигурате дека не п...
Боди-фит

Тренингот со Руско звоно (Kettlebell)

  Kettlebell или преведено на Македонски “Руско звоно” е ѓуле од ковано железо во облик на тег со прикачена рачкa на врвот. Ова звоно има долга историја (постои неколку стотици години) и потекнува од Русија, но неодамна стекна популарност бидејќи со помош на нив може...
Боди-фит

За и против тренинг со руско звоно

  И покрај некои спротивставени мислења, руските звона (кettlebells) не се нешто ново. Не е точно познато од кога датира нивното постоење, но истражувањата сугерираат дека руските звона се појавиле пред повеќе од 350 години и тоа најверојатно во Русија. Овие претпостав...
Боди-фит

6 вежби со руско звоно

Овие чудни, во облик на ѕвоно, тегови нудат целосно метаболичко и тонирачко обликување на телото , благодарение на нивниот единствен облик и централизираната локација на тежината. Една студија на Универзитетот во Висконсин, САД, дури и докажала што овие тегови можат да ја по...
Боди-фит

Вежби за рамења

Широките и изградени рамења долго време биле симбол за мажевност и сила, правејќи ја пожелната V фигура на торзото. Но, дефинираните рамења и кај жените создаваат излузија за потенка половина и го приближуваат телото до обликот на песочен часовник. Во секој случај, убаво обл...
Боди-фитВидео

Гоблет чучнувања

Најдобрите спортисти и најподготвените луѓе во светот не поседуваат посебна магија за да дојдат до врвни резултати. Тие всушност тренираат посилно од другите и се трудат да ги совладаат техниките на базичните вежби, со цел да направат разлика. Да можете да правите совршено б...
Боди-фитВидео
Kettlebell (руско звоно) е реквизит изработен од лиено железо, кое наликува на топка со рачка. Можеме да го наречеме уште и ѕвончест тег. Во последно време се повеќе се популаризира нивното користење поради резултатите кои ги покажува нивата употреба. Се употребува во спорто...
Боди-фит