Таг: руска ракавица

Таг: руска ракавица

Калинка за подобро здравје

  Калинката (Punica granatum) во Европа, особено во медитеранските земји, се одгледува уште од античките времиња, и потекнува од територијата на денешен Иран. Како растение кое што се одгледува, јаде, кое што е декоративно и лековито, калинката во древните времиња им...
ИсхранаНови статии