Таг: розова хималајска сол

Таг: розова хималајска сол

Розовата хималајска сол се добива од камени кристали на сол кои се ископуваат од рудници за сол наоколу Хималаите, особено често во Пакистан. Својата розова боја ја должи на присуството на минералите во неа, меѓу кои се магнезиумот, калциумот и калиумот. Луѓето тврдат дека о...
ЗдравјеИсхрана