Таг: релаксирање

Таг: релаксирање

Бовен техника

  Со оваа метода можат да се решат разни коскено-мускулни проблеми, шинувања, повреди, невролошки, психички проблеми и тегоби со дишењето. Иако никогаш се нема здобиено со формално медицинскоо образование, Австралијанецот Том Бовен во педесеттите години од минатиот в...
Разно

7 начини за ментален детокс

Ум преполн со мисли, кои се пристигнуваат и прескокнуваат - тоа е сликата на менталниот притисок кој често го поднесуваме, а кој придонесува за стрес и кој не исцрпува. Идејата е енергијата да се пренасочи и да се врати во телото и со тоа да се олеснат секојдневните обврски ...
ЗдравјеРазно
Не можете да се релаксирате Хроничната напнатост и вознемиреност станаа нормална појава, и сте заборавиле како е да се биде релаксиран. Во утринските часови ќе станете повеќе уморни од кога си легнавте, ќе го влечете во текот на денот, чувството на грчеви и анксиозност, и...
Нови статииРазно