Таг: рбет

Таг: рбет

'Рбетот е еден од најважните делови. Неговата главна задача е да ги заштити деловите на централниот нервен систем ('рбетниот мозок и нервите на' рбетниот столб). Затоа треба да внимаваме на него пред да се појави болка. 'Рбетот треба да се одржува од најрана возраст. Следете...
Здравје

„Златната рипка“ – спас за рбетот

Познато е дека треба да го чуваме рбетот. Ако е тој здрав, тогаш е здраво и целото тело. Ова е вежба која го јакне рбетот и која има позитивно влијание врз општата состојба на човекот. Во што лежи едноставноста на оваа вежба? Вежбата ,,Златна рипка,, ги доведува во ред н...
ВидеоЗдравје