Таг: рак на дојка

Таг: рак на дојка

Многумина мислат дека дезодорансите и антиперспирантите се едно исто. Но, ќе ги изненади фактот дека не е така. Антиперспирантите содржат хемикалии кои ги затвораат порите и на тој начин го спречуваат потењето. Од друга страна, дезодорансите дозволуваат потење, но го отстран...
ЗдравјеРазно
Се вели дела ракот е неизлечива болест за која единствен лек е хемотерапијата, но овој метод повеќе ги уништува болните од оваа болест отколку самата болест. Сепак, луѓето во светот успеваат без големи проблеми, со користење на природата и природните лекови да го излекуваат ...
ЗдравјеИсхрана