Таг: проширени вени

Таг: проширени вени

Лек за болни и проширени вени

  Проширените или варикозни вени се најчестото венско заболување, а се смета дека секоја петта личност боледува од нарушување на венската циркулација. Притоа почесто се погодени жените од мажите, а бројот на болните се зголемува со возраста. Проблемите со проширените...
ЗдравјеРазно

Детски сапун за проширени вени

  Од проширени вени денес не патат само оние во позрелите години. Поради претераното седење дома и на работното место, отекувањето и проширените се честа појава и кај младите. Недостигот на физичка активност и преголемиот број килограми се најголемите непријатели на ве...
ЗдравјеРазно
Проширените вени се доминанта болест на површинскиот венски систем. Под проширени вени се подразбираат дилатирани и проминентни површински вени на долните ескстремитети. Болеста е од лесна природа и е безопасна по животот на болниот. Меѓутоа, таа претставува значаен социјалн...
Здравје