Таг: презервативи

Таг: презервативи

  Презервативот или кондомот е контрацептивно средство со најраширена употреба. Освен заштита од несакана бременост, голема улога има и во спречување на ширење полово преносливи болести. Иако одамна се знае се за овој облик на контрацепција, многумина и понатаму веру...
Разно

Опасни митови за хпв

Сигурни ли сте дека не сте носител на ХПВ? Дали девиците можат да го носат овој вирус и дали има смисла вакцинирањето?   Некои своето незнаење ќе го платат со прерана смрт. Иако инфекцијата со ХПВ може да се развие во секое време, ако се заразите многу рано, тоа м...
Здравје
Пилулите за контрацепција во Велика Британија се користеле уште од 1961 година. Претпоставката била дека со текот на времето нивната употреба ќе се рашири. Меѓутоа, денес стапката на употреба е во опаѓање. Се поголем број жени се откажуваат од средствата за контрацепција и...
Нови статииРазно