Таг: пори

Таг: пори

И порите пречат како брчките

  Проширените пори не се медицински проблем, но често можат да бидат непривлечни. За среќа, постојат докажани стратегии за намалување или нивно прекривање.   Порите се всушност места на кои каналите на лојните жлезди излегуваат на површината. При засилена ...
Здравје
Нашата кожа дише преку порите. Тие и овозможуваат да биде убава и кадифена. Проблемот се појавува во оној миг кога порите се прошируваат поради количината на насобрани нечистотии. Можеби во повеќето случаи тоа ни наликува на небулоза, бидејќи сигурно повеќето од вас мислат д...
Разно