Таг: плевел

Таг: плевел

Плевелот ублажувач на анемија

Повеќегодишниот плевел штавел (лат. Rumex obtusifolis) претставува скапоцено лековито растение. Препознатливо е по многу долгите и големи лисотви, кои се наоѓаат на дното од растението. Цветови со зеленикава и црвеникаво-кафеава боја го красат се до септември, наредени во кл...
ЗдравјеИсхрана