Таг: плазма

Таг: плазма

Лек од сопствената крв

Терапијата со плазма, уште позната како ПРП третман, е третман со крв богата со тромбоцити и исиот веќе со години предизвикува овации во научните кругови на регенеративната медицина. Според клиниката Да Винчи во Ајдховен, Холандија, овој третман може значително да го скрати ...
Здравје