Таг: пијалоци

Таг: пијалоци

Губењето на вишокот килограми не е ни малку лесна работа. Правилната исхрана и редовното вежбање се клучни, но подеднако е важно да се внимава и на она што пиеме. Поради прекумерната консумација на овие седум пијалоци, многу лесно можеме да ја зголемиме телесната тежина. ...
Исхрана

5 пијалоци одлични за срцето

  Болестите на срцето се многу често генетски условени, но за нив важна е и превенцијата. Помогнете си сами на себе колку што можете кога се работи за вашето тело и здравје. Ова се петте пијалоци кои придонесуваат за здравјето на срцето.   Кафе   Мо...
ЗдравјеИсхрана

Kофеинот – и отров и лек

  Докажано е дека кофеинот во помали количини дава здравствени бенефити во организмот, но во поголеми количини може да биде опасен по сонот и здравјето. Стручњаците сметаат дека 100 милиграми кофеин дневно е „полна доза“ за младите, a поединци кои консумираат и до 50...
Исхрана
Кога клетките на хранопроводникот се изложени на многу врели пијалоци, настануваат ошттеувања, ткивото е поттикнато на обновување, почнува размножувањето на клетките, па потоа се менува опкружувањето и воспалителната состојба на клетките. Ако тоа се случи на клетки кои имаат...
Исхрана
  Вашето тело е составено од 60% до 75% вода, а вие можете да преживеете без вода 3,4 дена. Водата исто така ги чисти отпадоците од вашето тело, но ако имате дефицит на вода тогаш вашето тело ќе ја рециклира нечистата вода, која не е добра работа.Овие се едноставни ф...
ИсхранаНови статии
Јапонските научници го истражувале влијанието на газираните пијалоци врз бубрезите и дошле до загрижувачки резултати. Имено, истражувањата направени на Универзитетот во Осака покажале дека само два газирани пијалока дневно можат да доведат до појава на симптоми на тешко забо...
Исхрана