Таг: пименто

Таг: пименто

Пименто – зачин за се

Дали некогаш во јадењата сте користеле зачин кој се вика пименто? Овој зачин е многу распространет ширум светот, каде е уште познат и како јамајкански црн пипер. Најмногу се користи во јадењата од мексиканската и централноамериканската кујна. Стеблото на пиментото води по...
ЗдравјеИсхрана