Таг: пилатес

Таг: пилатес

  Уште при првото спомнување на мажите и пилатесот се судруваме со бројни предрасуди против оваа филозофија на вежбање, како таква која е наменета исклучиво за жени. Пилатесот често се дефинира како лесна физичка вежба за жени со големи топки. Во овој текст ќе изд...
Боди-фит
Јогата и пилатесот во денешните специјализирани студиjа и фитнес центри се водат како посебни програми за вежбање, а воедно можат да се најдат и како спој на двете методи под имињата yogalates, piloyoga и слично. Прочитајте ги основните разлики помеѓу јога и пилатес филозофи...
Боди-фит

Пилатес вежби за рамен стомак

  Рамен стомак, витки нозе, обликувани раце и грб - кој не би сакал вака да изгледа ова лето? За жал, еден од критичните делови на телото кај секој од нас, па и кај оние витките, е проблемот со долниот дел на стомакот, кој секогаш има барем малку ,,вишок,,. Припиени...
Боди-фитВидео
Пилатес топката преставува еден од најдобрите начини за зацврстување на на телото,а посебно се препорачува за core strength. Подеднакво ефективна е и за жени и за мажи, и за неа не ви  е потребен посебен простор ниту посебни услови.Следува едно видео во кои се покажани само...
Боди-фитВидео
Ставот на јавноста кон здравјето и фитнесот постојано се менува. Во денешно време, луѓето настојуваат да бидат во склад со своето тело и тргаат по еден сеопфатен метод на вежбање кој ќе исполнува разни потреби. Од јавните личности ди врвните спортисти - некој некаде уште сег...
Боди-фит

Топ 5 најпопуларни видови фитнес

Меѓу разните фитнес програми може да биде лесно да се загубите и тешко е да ја одбере вистинската. Погледнете го нашиот водич низ светот на фитнесот за жени, кој ќе ви помогне лесно да одберете вид на оптоварување која ќе биде по ваш вкус. 1. Аеробик Аеробикот не ја има за...
Боди-фит
Доколку сте една од оние личности кои не го сакаат одењето во теретана, тогаш сигурно барате други алтернативи за да ја одржите вашата линија или пак да изгубите неколку килограми. Постојат и многу други, подобри и поугодни атернативи од вежбањето во теретана. Откријте под...
Нови статииРазно