Таг: перзервативи

Таг: перзервативи

“Паметни” кондоми

Кондомите се средства за контрацепција и не е потребно многу да се претставуваат. Многу се ефикасни во заштитата од несакана бременост и исто така штитат и од полово преносливи болести. Научниците и понатаму ги усовршуваа кондомите и пред некое време ги претставија ,,паметни...
Разно

Mитови за кондомите

Презервативот или кондомот е контрацептивно средство со најширока употреба. Освен заштита од несакана бременост, тој има голема улога и во ширењето на полово преносливите болести. Иако денес се достапни речиси секаде, многумина и понатаму веруваат во некои митови за овие ,,г...
Uncategorized