Таг: парацетамол

Таг: парацетамол

Kолку парацетамоли се премногу?

  Парацетамолот и ибупрофенот најчесто се користат за сопирање на болки. Парацетамолот функционира така што ги регулира сигналите за болка кои доаѓаат до мозокот. Често се користи за ублажување различни видови болки, како и за регулирање на тегоби при грип и за намал...
ЗдравјеРазно

Ибупрофен или парацетамол?

Од менструални болки и болки во грбот до обични главоболки, луѓето најчесто земаат аналгетици кои им се при рака, не водејќи премногу сметка за тоа кој лек е подобро да се одбере. Најчесто се користат лекови кои содржат парацетамол или ибупрофен, но важно е да се знае дека с...
ЗдравјеРазно