Таг: овулација

Таг: овулација

Како да се препознае овулацијата?

  Овулацијата е безболна за повеќето жени, но секоја петта ја чувствува како непријатност која може да варира дури и до повеќечасовна болка.   По предменструалниот синдром, тврдат докторите, на второ место по болност меѓу ,,женските проблеми,, е овулацијат...
ЗдравјеРазно
Постојат многу нешта за кои жените не зборуваат откако ќе се породат, а една од нив е и менструацијата. Како што се менуваат многу нешта приремено по раѓањето дете, така и таа се менува. Како по некое општо правило, менструалните периоди се слични со шемата пред забременувањ...
ЗдравјеРазно

5 најголеми митови за женското тело

Историски гледано, научните истражувања отсекогаш биле воглавно насочени кон мажите. Како една од тие последици, жените се премалку застапени во клиничките истражувања за ракот, кој ги напаѓа и двата пола, открива една нова студија. Научниците истакнуваат дека за тоа можат д...
ЗдравјеРазно