Таг: нега на лице

Таг: нега на лице

Што е тоа фротокс?

  Третманите кои подразбираат средување и ,,пеглање,, на брчките со помош на многу ниски температури станаа нов популарен тренд во светот. Жените ширум светот се полудени по овој козметички новитет. Стручњаците тврдат дека оваа замена за ботоксот, освен естетски има ...
Здравје

Мицералната вода за нега на лицето

  Мицералната вода е совршен производ кој ја чисти и негува кожата на лицето. Поради фантастичните ефекти, жените ширум светот ја имаат ставено на листата на фаворитни производи. Името мицерална вода е изведен од зборот мицеле (анг. micelles), кој ги означува молекул...
ЗдравјеРазно

10 совети за правилно миење на лицето

Знаете колку е важно редовното чистење на лицето, но постои веројатност дека тоа го правите на погрешен начин. Ова се само некои од вообичаените грешки при изведување на вашите рутини за нега на лицето. Доктор Макрен Алексиадес-Арменакас, професорка на Универзитетот Јејл, СА...
ЗдравјеРазно