Таг: нега на кожа

Таг: нега на кожа

  Маската и пилингот од мелено кафе многу брзо ќе ја освежи и затегне зрелата и уморна кожа и ќе и ја поттикне циркулацијата. А многу лесно се подготвува. Кафето изобилува со антиоксиданси, а кофеинот поттикнува брзо лачење на токсините и течностите од телото, поради...
Здравје

Ајурведа убавина

  Прастарото учење за животот - ајурведа, не ја прескокнува ниту убавината. Тoa не учи, за разлика од нашето сфаќање за неа, дека убавината не е никаков подарок, туку наш избор. Од тука, нејзината суштина не е во наметнатите естетски канони, туку во грижливо негувана...
Здравје
Темните кругови околу очите знаат да бидат навистина напорен сопатник во секојдневниот живот. Причината за нивната појава може да биде генетска, но може да биде и последица од замор, болест, депрЕсја или неправилна исхрана. Подочниците кај анемичните луѓе се темни, кај бубре...
ЗдравјеРазно

5 најдобри маски за лице од квасец

Маската од квасец е во состојба да ја трансформира кожата на лицето на чудесен начин. Можеме заслужено да ја наречеме подмладувачка, а се благодарение на високата содржина на витамините Ц, Б и ПП во квасецот.   Овие витамини, во комбинација со останатите супстанци...
ЗдравјеРазно

Најдобри природни маски од квасец

Маската од квасец може да ја трансформира кожата на лицето на чудесен начин. Со сигурност можеме да ја наречеме подмладувачка, а сето тоа благодарение на високата содржина на витамините Ц, Б и ПП во него. Овие витамини, во комбинација со други супстанции (аминокиселини, ензи...
ЗдравјеРазно

Акните го откриваат здравјето

За сите оние кои мака мачат со мозолките и акните, доволно е да се погледне мапата на лицето, која укажува на одредени здравствени проблеми за кои не сме се сомневале дека ги имаме. Со помош на оваа мапа и со гледање на вашето лице дерматолозите можат да воспостават дијагноз...
Здравје

Важни правила за чистење на лицето

Јасно ви е колку е важно редовното чистење на лицето, но постои голем веројатност тоа да го правите неправилно. Еве некои највообичаени грешки при вашата рутина за нега на лицето. Постојат многу нешта поврзани со чистењето и миењето на лицето одошто си мислите. Докторката Ма...
ЗдравјеРазно

Што се може да се крие зад сувата кожа?

Сувата кожа најчесто е сосема безопасна, и проблемот се решава лесно штом ќе се дисциплинирате доволно да не прескокнувате да нанесувате хидратантни креми за лице и млека за тело. Но, ако кожата останува сува и изиритирана, ако пецка и чеша без разлика на тоа што секоја вече...
ЗдравјеРазно

Маска која ги “брише” годините

Додека на пазарот постојат голем број козметички производи наменети за спречување на стареењето, се повеќе дами се заговорници на природните препарати, кои се подготвуваат во удобноста на домот. Така, сега во светот на убавината една се има издвоено како многу ефикасна, а во...
ЗдравјеРазно
Лицето е одраз на убавина, внатрешно задоволство. Ако подобро се загледаме во своето или во нечие лице можеме да ги откриеме дури и неговите начин на живот, исхранаи внатрешна (не)рамнотежа на тој човек. Пубертетот и растењето е многу чувствителен период: на оваа возраст дец...
ЗдравјеРазно

Галерија