Таг: негативни калории

Таг: негативни калории

Храна со негативни калории

  Не постојат намирници со ,,негативен калориски биланс,, но постојат намирници кои се употребуваат секојдневно и кои во процесот на варењето имаат ефект на негативен биланс во телото.   Што е, всушност, тоа негативен калориски биланс? Одговорот на ова пра...
Исхрана
  Намирници за кои телото троши повеќе калории за да ги свари, отколку што тие самите имаат се одлична помош во намалувањето на калориите! Домат Еден домат со средна големина содржи околу 22 калории, а телото пак за неговото варење троши околу 60 калории. Содржи пр...
Исхрана

Храна со негативни калории

Доколку сакате да ослабнете, не би требало да гладувате. Напротив, јадете ја оваа храна со негативни калории, што значи дека можете да сакате од неа колку што ви душа сака, а притоа ќе слабеете. Досега сигурно верувавте дека можете да ги загубите вишокот килограми само ако ...
Исхрана