Таг: натриум флуорид

Таг: натриум флуорид

Водата од чешма предизвикува дијабетес?

Се работи за натриум флуоридот кој се додава во водата. Според најновата студија објавена во списанието Journal of Water Health, со додавањето на натриум флуорид во водата, се зголемува ризикот од развој на дијабетес тип. Имено, студијата која ја спровел доктор Кајл Флуџ, п...
ЗдравјеРазно